FAQ

GrowAgain kosttillskott tillför näringsämnen till hårrötterna – inifrån. Tabletterna innehåller bl.a. AnaGain™ som är ett ekologiskt ärtskottsextrakt som minskar risken för att hårsäcken återgår till vilotillståndet vilket innebär att man tappar håret. AnaGain™ tillsammans med bambu som är rik på kisel och en blandning av viktiga näringsämnen är viktiga för hårrötterna. Det är i hårrötterna som hårcellerna byggs upp till ett friskt och starkt hår.

GrowAgain serum tillför näringsämnen till hårbotten – utifrån.
Serumet innehåller AnaGain™ och Amarantfrö extrakt. När man tillför näringsämnen och återfuktning skapar man en hälsosam hårbotten och en mer gynnsam miljö för håret att växa i.

Doseringen är 2 kapslar dagligen under uppstartsperioden på 90 dagar. Därefter räcker det att ta 1 tablett dagligen som underhållsdos men om man vill fortsätta hålla den högre dosen så kan man fortsätta med 2 tabletter om dagen. GrowAgain kosttillskott används med fördel över en längre period.

Både kosttillskottet och serumet kan användas var för sig, beroende på om man vill boosta med näring inifrån eller applicera det utifrån direkt i hårbotten. Vi rekommenderar dock att man använder både kosttillskottet och serumet för bästa effekt.

Rådgör med din läkare eller barnmorska före användning.

Rådgör med din läkare eller barnmorska före användning.

Ja, GrowAgain tabletter innehåller inte laktos.

Ja, GrowAgain tabletter är glutenfria

Nej både kosttillskottet och serumet är veganskt.

På grund av hårets långsamma tillväxt – håret växer cirka 1 cm per månad. GrowAgain tabletter ger näring från insidan och efter ca 12 veckor bör du se resultatet i spegeln.

Tabletterna innehåller endast helt naturliga ämnen som inte bör ge några biverkningar, men eftersom alla människor är olika och vissa mer känsliga så kan vi aldrig garantera att det inte skulle ske även om det är osannolikt. Dubbelkolla gärna i innehållsförteckningen om du vet med dig att du är allergisk eller överkänslig mot något ämne.

 

Innehållsförteckning:
maltodextrin, fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), bambuextrakt (Bambusa Vulgaris), magnesiumhydroxid, hydrolyserat ärtextrakt (Pisum Sativum), zink (zinkcitrat), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (hydroxypropylmetylcellulosa, gummi arabicum, talk, glycerol), selen (selenmetionin), koppar (kopparcitrat), biotin.

Ja det går bra att dela, tugga eller mortla tabletterna.

GrowAgain serum har en unik sammansättning utav det ekologiska ärtskottsextraktet AnaGain™, Amarantfrö extrakt samt vitaminer och mineraler för en hälsosam hårbotten och ett friskt och glansigt hår.

 

Innehållsförteckning:
Aqua, Glycerin, Methylpropanediol, Caprylyl Glycol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Panthenol, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Pisum Sativum Sprout Extract, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Phenylpropanol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Copper Gluconate, Zinc Gluconate, Magnesium Aspartate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Limonene

GrowAgain tabletter är ett kosttillskott med en unik sammansättning utav det ekologiska ärtskottsextraktet AnaGain™, Amarantfrö extrakt samt vitaminer och mineraler för en naturlig hårhälsa.

 

Innehållsförteckning:
maltodextrin, fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), bambuextrakt (Bambusa Vulgaris), magnesiumhydroxid, hydrolyserat ärtextrakt (Pisum Sativum), zink (zinkcitrat), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (hydroxypropylmetylcellulosa, gummi arabicum, talk, glycerol), selen (selenmetionin), koppar (kopparcitrat), biotin.

I MedicaNatumins fabrik i Habo strax utanför Jönköping.

AnaGain™ är ett ekologiskt ärtskottsextrakt med *dokumenterad klinisk effekt. Ärtskott är rikt på fytokemikalier som skyddar växter mot sjukdom, skador, patogener, extrem UV. Dessutom är många av dessa fytokemikalier kända för att ha positiva effekter på människors hälsa och hårtillväxt. AnaGain™ minskar risken för att hårsäcken återgår till vilotillståndet vilket innebär att man tappar håret. AnaGain™ bidrar till att stimulera hårets normala tillväxt.

*Mibelle Biochemistry’s presentation on AnaGain. Switzerland, 2020.

Att få en god hårhälsa tar tid pga att hårets livscykel är en långsam process. Man kan använda GrowAgains produkter så länge som man känner behov av det. Vi rekommenderar dock att man ska äta tabletterna samt/eller använda serumet i minst 3–6 månader för bästa effekt. Följ rekommenderad dosering med två tabletter per dag under uppstartsperioden på 3 månader.

Rekommenderad dos ska ej överskridas, max två tabletter per dag.

Ja, speciellt hårblekning kan ge tunt och skadat hår. Det kan även påverka hårbotten negativt och orsaka allergiska reaktioner. Om man gör detta själv så följ anvisningarna noga och låt håret vila länge mellan behandlingarna. Vår rekommendation är dock alltid att gå till en kvalificerad frisör.
För hårt sittande tofsar eller hårspännen kan också slita på håret. Försök att variera uppsättningar i håret så att slitaget inte alltid kommer på samma ställe.

Ja, regelbunden användning av ex platt/locktång, hårfön med mera kan skada håret. Detta gör att hårstråna lättare kan gå av och leda till håravfall. När du fönar håret eller använder plattång, använd låga temperaturer och stylingprodukter av hög kvalitet med värmeskydd.

Androgenutlöst alopeci orsakas av en genetisk förutbestämd överkänslighet i hårroten för dihydrotestosteron (DHT) – som är det manliga könshormonet. Hos män är detta den vanligaste orsaken till håravfall, även om män också kan drabbas av tillfälligt/diffust håravfall.
Om ingen förbättring har skett efter 6 månaders användning utav GrowAgain rekommenderar vi att du kontaktar din läkare/vårdcentral. Då kan håravfallet bero på en bakomliggande sjukdom eller ett läkemedel du äter.

Ja, håravfall kan orsakas av bakomliggande sjukdom. Till exempel kan sköldkörtelproblem, infektion och hög feber orsaka håravfall. Många gånger kan det resultera i diffus alopeci som kännetecknas av spridd håruttunning. För att få den rätta behandlingen är det viktigt att känna till orsaken till håravfallet genom att besöka läkare.

Ja, klimakteriet innebär hormonförändringar. Östrogennivån går ner och testosteronnivån går upp. Detta påverkar hårsäcken som stannar i vilofasen under längre tid vilket resulterar i att man kan tappa mer hår. När vi blir äldre så blir håret skörare och går lättare av vilket också kan leda till ett glesare hår.

Ja, det är helt normalt pga att när man är gravid så är östrogennivåerna högre än normalt och när dom sen sjunker så påverkar det håret och det går in i en vilofas vilket leder till att man tappar mer hår än normalt. Att tillsätta näring brukar hjälpa och snabba på tillväxten av nytt hår.